Duif met Mechelse erwtjes

  • 6 jonge duiven
  • 1 bussel asperges
  • 100 g spek
  • 20 zilveruitjes
  • boter
  • ¼ l witte wijn
  • 500 g gekookte fijne doperwten
  • 3 kopjes bouillon
  • maïszetmeel

Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe.
Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes.
Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en kook ze in water met zout en suiker.
Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon.
Giet de asperges af en houd ze warm.
Bind de saus met maïszetmeel.
Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over.

Tip
Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.

Terug