Couscous met een frisse salade en varkensoester

Couscous met een frisse salade en varkensoester

    • voor de couscous
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie
  • ½ ajuin
  • 1 kleine wortel
  • 150 g couscous
  • klontje goede boter
  • 1 soepl. rozijnen
  • 2 varkensoesters
  • salade naar keuze
  • 1 appel
  • een handvol rozijnen
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • een scheutje fruitsap
  • boter
  • peper
  • zout
  • currypoeder

Couscous bereiden zoals vermeld staat op de verpakking, inplaats van water heb ik vleesbouillon gebruikt.
Ajuin in fijne ringen snijden, wortel zeer fijn snijden en stoof deze samen aan in een beetje olie van de tomaatjes voeg deze eveneens toe met de rozijnen.
Roer dit alles onder de gezwelde couscous en doe deze ingrediënten in een uisteekvorm.
Varkensoester aanbakken, kruiden in een beetje boter, haal uit de pan.
Vervolgens de partjes appel, rozijnen en de zongedroogde tomaatjes toevoegen in de pan.
Giet de appelsiensap over deze ingrediënten en laat even sudderen terwijl men het vlees terug in deze pan opwarmt.
Indien nodig de saus een beetje bijbinden.
Serveer alles zeer warm op een bord met een frisse salade naar keuze.

Opmerking
Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug