Cannelloni met een sausje goed gevuld

cannellonni_sausje (3K)

  • 250 g ovenklare cannelloni, 3 stuks per persoon
  • 500 g varkens- / kalfsgehakt
  • chapelure
  • 1 eike vers van de pers
  • oregano
  • rozemarijn
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 halve gele paprika
  • 1 halve zoete punt paprika
  • 1 halve ajuin
  • 50 g rucola
  • 1 teentje look
  • boter
    • voor de saus
  • een halve gele paprika
  • een halve zoete paprika
  • een halve ajuin
  • 50 g rucola fijn gesneden
  • 50 g verse basilicum fijn gesneden
  • 1 l tomatencoulis in blokjes
  • oregano
  • peper
  • zout
  • teentje look
  • rozemarijn
    • garnering
  • orgonzola
  • basilicum
  • rucola

Paprika's in kleine blokjes snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Rucola fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Meng het gehakt met de ingrediƫnten.
Vul de de cannelloni voorzichtig met het gehakt.
Leg deze in een goed beboterde schaal.

Voor de saus:
de groenten fijn snijden, kruiden en opstoven in een beetje boter voeg de tomatencoulis toe.
Laat even sudderen.
Indien nodig bijbinden.

Vul de ovenschaal belegd met cannelloni en de saus en zet ± 25 minuten in de oven.
Serveer dit gerecht per persoon op bord en werk af.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug