Bouletten in een tomatensausje met natuuraardappelen

Bouletten in een tomatensausje met natuuraardappelen

  • 8 tal aardappelen
  • 750 g varkens/kalfs gehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • oregano
  • peterselie
  • boter
  • 50 cl tomatencoulis met basilicum
  • 25 cl tomatenblokjes op sap
  • 1 ajuin

Meng het gehakt met het eike, chapelure en kruiden en rol er mooie bouletten van en bak deze bruin aan in boter.
Ajuin in blokjes snijden en deze even aanstoven in een beetje boter.
Voeg de tomatencoulis en tomatenblokjes op sap toe en kruid deze.
De bouletten erbij en laat op een zacht vuur de bouletten garen.
Aardapelen in licht gezouten water beetgaar koken.
Serveer deze dagschotel zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug