Bouletten met pepersaus, aardappelen en groenten

Bouletten met pepersaus, aardappelen en groenten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 eike vers van de winkel
  • chapelure
  • 2 sjalotjes
  • 1 wortel
  • ½ venkel
  • een stuk gele paprika
  • een stuk groene paprika
  • 1 tomaat concassé
  • 6 aardappelen (krieltjes)
  • 25 cl pepersaus (pot)
  • boter
  • peper
  • zout

Krieltjes in vier snijden en beetgaar koken in licht gezouten water, giet af en hou aan de kant.
Sjalotjes in blokjes snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Venkel in fijne maantjes snijden.
Paprika's in blokjes snijden.
Gehakt mengen met de kruiden het eike en chapelure rol er bouletten van.
Bak deze even aan in boter.
Voeg de groenten toe en evenzeer bijkruiden laat op een zacht vuur sudderen, voeg de saus toe.
Als laatste de krieltjes erbij en de tomaat concassé.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug