Bouletten met boontjes in een tomaten-roomsausje

bouletten_boontjes (5K)

  • 750 g varkens / kalfsgehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • 2 soepl. pickels
  • salie
  • peper
  • basilicum
  • rozemarijn
  • oregano
  • 500 g verse boontjes
  • 50 cl tomatencoulis
  • 25 cl boursin cuisine met basilicum
  • 1 rode ajuin
  • boter

Gehakt mengen met het eike, chapelure en pickels naar smaak kruiden met boven vernoemde kruiden.
Maak balletjes en bak deze bruin aan in boter.
Boontjes even blancheren in kokend water, giet af.
Snij de ajuin in ringen en stoof deze met de boontjes in een beetje boter.
Voeg de tomatencoulis, boursin en balletjes toe.
Laat op een zacht vuur sudderen.
Dit gerecht werd geserveerd met aardappelpuree met pickels te vinden op mijn receptenpagina.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug