Bouletten met bloemkool in tomatensaus met natuuraardappelen

Bouletten met bloemkool in tomatensaus met natuuraardappelen

voor 2 personen

    • voor de saus
  • 40 cl gehakte tomaten
  • 1 soepl. tomatenpuree
  • 100 g kleine bloemkoolroosjes
  • grana padano kaas
  • pecorini kaas
  • peper & zeezout
  • kurkuma
  • marjolein
  • tijm
  • rozemarijn
  • pili-pili
  • gehakte bladpeterselie
  • 2 sjalotjes boter
  • 2 grote bloemkoolroosjes
  • 3 grote aardappelen
  • 400 g varkens/kalfsgehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • enkele kleine roosjes bloemkool
  • oregano
  • een koffiel. mosterd
  • boter

Bereiding saus
Stoof de sjalotjes en bloemkool even aan in een beetje boter voeg de kruiden, gehakte tomaten, tomatenpuree en kaas toe.
Laat op een zacht vuur sudderen als laatste de peterselie toevoegen.

Bereiding vlees
Gehakt mengen met het ei, chapelure, kruiden en de kleine bloemkoolroosjes.
Maak er balletjes van en bak deze gaar aan in boter.
Aardappelen in vier snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water.
Bloemkool met kurkuma beetgaar koken.
Serveer alles op bord en werk af met grof gemalen kaas en peterselie.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug