Bloemkool op een bedje van zoete aardappel met varkenshaasje in een pittig sausje

Bloemkool op een bedje van zoete aardappel met varkenshaasje in een pittig sausje

  • 4 mooie roosjes bloemkool
  • 1 grote zoete aardappel
  • 400 g varkenshaasje
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • enkele druppels tabasco
  • mespuntje pili-pili
  • 1 tomaat
  • een goede handvol verse rucola
  • 10 cl vleesbouillon
  • 1 eike vers van de pers
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • boter

Aardappel in blokjes snijden en deze beetgaar koken, afgieten en pureren en deze goed kruiden, het ei eronder mengen en een klontje boter.
Bloemkool kruiden met peper, zout en muskaatnoot, deze beetgaar steamen.
Varkenshaasje kruiden met peper en zout en deze rosé aanbakken.

Voor de saus:
Sjalotjes en look zeer fijn snijden deze opstoven in een beetje boter voeg de gepelde en in blokjes gesneden tomaat toe evenzeer de fijn gesneden rucola.
Voeg bouillon toe en laat even opkoken, mix de saus en breng deze opnieuw aan de kook en indien nodig bijbinden.

Serveer alles zeer warm op bord.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug