Bloedworst op een bedje van puree, vergezeld van rode kool met peer

Bloedworst op een bedje van puree, vergezeld van rode kool met peer

voor 2 personen

  • 2 bloedworsten
  • 300 g rode kool, fijn gesneden
  • 2 peren
  • 4 aardappelen
  • 2 eetl. suiker
  • een scheutje limoensap
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • boter
  • 1 eike vers van de pers

Bereiding peren
Eentje halveren en uithollen, het vruchtvlees in blokjes snijden, de andere schillen en in blokjes snijden en de gehalverde peren even blancheren in water met een scheut limoensap.
De blokjes evenzeer even in water met limoensap leggen.

Rode kool met suiker beetgaar stoven, voeg de blokjes peer toe.
Aardappelen beetgaar koken en deze afgieten en pureren, kruiden naar smaak het ei en een beetje boter eronder mengen.
Bloedworsten in dikke schijven snijden en deze gaar aanbakken.
De halve peren gevuld met rode kool serveren op de rode kool, bloedworst serveren op de puree.
Serveer deze schotel zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug