Biefstuk Bachten de Kuppe

  • 2 biefstukken
  • 2 soeplepels vlierbloesemazijn
  • 25 g boter
  • 2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 100 g champignons
  • 2 tomaten
  • peterselie
  • peper, zout

Kruid de biefstukken en bak ze bruin.
Leg ze op een schotel en houd ze warm.
Laat de gesnipperde sjalotten en de in stukjes gesneden champignons in dezelfde pan lichtbruin kleuren en deglaceer met de vlierbloesemazijn.
Laat inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken.
Doe er vervolgens de in stukken gesneden tomaat bij, schenk de saus over het vlees en bestrooi met peterselie.

Deglaceren:
Als u vlees op een hoog vuur heeft gebakken, verwijder het dan uit de pan en voeg een vloeistof toe, bijvoorbeeld wijn, bouillon of room. Op die manier zullen de aanbaksels loskomen en heeft u een uitstekende basis voor een jus of een saus.
Wilt u een meer uitgesproken smaak, dan kunt u deze basis nog wat laten indikken.

Terug