Ballotin van jong konijn gevuld met 'Petits-Gris de Namur'

ballotin_konijn (1K)

  • 4 konijnenbouten,
    ontbeend en de schenkel afgesneden
  • 200 g gehakt van konijn (klassiek aangemaakt)
  • 1 eetl. verse of gedroogde salie
  • ½ eetl. dragonblaadjes
  • 1 theel. venkelzaad
  • 50 cl konijnenfond
    (gemaakt met de beenderen en schenkels)
  • 12 Naamse slakjes (gesteriliseerd)
  • 1 kg voorhanden zijnde seizoengroenten,
    beetgaar gekookt in konijnenbouillon
  • 400 g kookvaste aardappelen,
    gekookt in konijnenbouillon
  • 1 eetl. roux
  • 10 cl room
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 citroen
  • 100 g gemalen verse kervel
  • peper en zout

Meng het gehakt met de salie, de dragon, het venkelzaad, het vocht van de slakjes, peper en zout.
Vul de boutjes met dit gehakt en de slakjes en rol ze in aluminiumfolie.
Kook de rolletjes gedurende 35 minuten in de zacht kokende fond.
Neem het vlees uit de bouillon en laat gedurende 15 minuten inkoken.
Bind met wat roux en werk af met citroensap, controleer de smaak en bind met een liaison van het eigeel en de room.
Voeg er op het laatst, van het vuur af, de kervel bij.
Meng de groenten en de aardappelen in deze saus.
Leg het vlees en de saus met de groenten in een (diep) bord en versier naar eigen creativiteit met kruiden, krokantjes, cress, scheutjes, enz.

Als garnituur:
kruiden, krokantjes, cress, scheutjes, enz.

Bron: Verfijn met konijn

Terug