Asperges met cambozola saus, aardappel en kalkoenlapjes

Asperges met cambozola saus, aardappel en kalkoenlapjes

voor 2 personen

  • 2 kalkoenlapjes
  • 10 asperges
  • 4 aardappelen
  • 2 schijven cambozola
  • enkele blaadjes peterselie
  • bloem/boter om te binden
  • boter
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
    • voor de saus
  • een stukje groene paprika
  • een stukje gele paprika
  • een stukje rode paprika
  • ½ ajuin
  • 100 g cambozola
  • 10 cl room

Snij de groenten zeer fijn en stoof deze aan in een beetje boter.
Voeg de room toe en de in blokjes gesneden kaas, warm deze goed op maar niet laten koken.
Bijkruiden met peper en zout.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, deze grof pureren en kruiden, voeg een beetje boter toe.
Neem ekele lepels saus en roer deze eronder.
Neem uitsteekvormen en vul deze met de aardappelen, zet ze onder de grill voor een mooi korstje.
Asperges beetgaar steamen en kruiden.
De kalkoenlapjes gekruid gaar aanbakken.
Serveer op een bord en werk af met de schijfjes cambozola en bladpeterselie.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug