Aspergerolletjes met een kaassausje vergezeld van puree

Aspergerolletjes met een kaassausje vergezeld van puree

  • 6 asperges, beetgaar gesteamd
  • 2 schijven parmaham
  • ½ tomaat, ontveld
  • 4 aardappelen
  • 1 eierdooier
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. boter
  • 25 cl melk
  • 100 g gemalen kaas
  • chapelure
  • peper
  • Himalaya zout
  • muskaatnoot
  • extra boter

Aardappelen beetgaar koken, deze afgieten, kruiden met peper, zout, voeg de eierdooier toe en pureer.
Neem een ijstang en maak mooie bolletjes en zet deze in een beboterde vuurvaste schaal.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk en voeg een deel kaas en tomatenblokjes toe en kruid goed naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
De asperges omwentelen met de parmaham en deze evenzeer in een vuurvaste beboterde schotel leggen, een deel van de saus eroverheen en bestrooien met de kaas en chapelure.
Puree en de aspergesrolletjes +/- 10 minuten in een voorverwarmde oven zetten.
Serveer alles zeer warm op bord en geef er nog wat saus bij.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug