Artisjok gevuld met witloofsla

artisjok_witloof (51K)

voor 2 personen

  • 1 artisjok
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 2 pijlen witloof
  • 1 ajuinpijpje
  • een handvol rucola
  • een handvol bieslook
  • 6 snoeptomaatjes
  • citroenpeper
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. mosterddressing
  • citroenpeper

Zet een kookpot met het water op het vuur en kruid goed met peper en zout en het sap van de citroen.
Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water.
Breek de steel van de artisjok en haal de onderste blaadjes eraf.
Leg de artisjok in het kokend water met de steel naar boven zet het deksel op de pot.
Laat de artisjokken 45 minuten koken. Als je met een vork in de onderkant van een artisjok prikt en je kunt er gemakkelijk door, dan zijn ze gaar.
Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Haal het middelste deel uit de artisjok en verwijder alle vezels.
Laat afkoelen in frigo.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Ajuinpijpje in ringen snijden.
Rucola grof snijden.
Bieslook fijn snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Meng deze groenten met mayonaise, citroenpeper en mosterddressing.
Vul de artisjok met de witloofsla.
Serveer zeer fris.
Enkel de zachte stukken van de blaadjes en de bodem zijn eetbaar.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug