Ardeense varkensoester met opgebakken aardappelen vergezeld van groentjes

Ardeense varkensoester met opgebakken aardappelen vergezeld van groentjes
voor 2 personen

  • 2 Ardeense varkensoesters
  • 4 aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 100 g erwten
  • 100 g maïs
  • 2 klontjes suiker
  • peper & zout
  • boter
  • muskaatnoot

Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten.
Wortelen halveren en in ringen snijden en deze even beetgaar stomen.
Laat boter smelten in een pannetje voeg de in ringen gesneden ajuin toe, laat even goud bruin bakken.
Voeg de andere groenten toe samen met de suiker en kruiden naar smaak.
Vlees gaar bakken, voeg als laatse de aardappelen toe en laat deze even meebakken.
Serveer deze dagschotel zeer warm met een sausje naar keus.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug