Ardeens varkenshaasje op een bedje van witloof

ardeens_varkenshaasje_witloof (3K)

voor 2 personen

  • 1 Ardeens varkenshaasje ± 300 g
  • 2 pijlen witloof
  • 1 rode ajuin
  • 4 trostomaatjes
  • 1 koffiel. tomatenpuree
  • look
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 6 aardappelen
  • room
  • boter

Aardappelen koken, afgieten, kruiden en pureren.
Witloof en de rode ajuin grof snijden.
Wok deze gekruid even op in olijfolie en voeg de tomatenpuree toe en in tweeën gesneden trostomaatjes.
Vlees ± 4 minuten bakken met goed wat boter aan beiden kanten.
Vlees moet niet gekruid worden, is licht gerookt.
Haal uit de pan en houd warm in folie.

Voor de saus
Voeg wat kruiden bij de jus van het vlees met een flinke scheut room en meng goed.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug