Ardeens gebraad met aardappel

ardeens_gebraad_aardappel (3K)

  • 1 kg Ardens licht gerookt varkensgebraad
  • 10 aardappelen
  • halve Chineese kool grof snijden
  • 1 ajuin in ringen
  • 150 g wortelblokjes
  • 100 g venkelblokjes
  • 100 g porei in ringen
  • boter
  • scheut room
  • nootmuskaat
  • peper
  • mosterd met mosterdzaad (grove mosterd)

Snijd de aardappelen in dikke schijven en kook deze in licht gezouten water half gaar.
Bak het vlees aan alle kanten bruin aan in boter, zet in voorverwarmde combi-oven op 180 °C en bak deze ± 20 minuten.
Haal uit de oven en snijd in dikke plakken.
Neem een hitte bestendige schotel, smeer goed in met boter, leg de aardappelen erin, gekruid met nootmuskaat en peper.
Groenten eerst goed mengen met room, mosterd en kruiden, deze over de aardappelen schikken, het vlees erboven op en bak deze gedurende ± 20 minuten gaar.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug