Gevulde appel met rode kool op een bed van chipolatta en puree

appel rode kool (3K)

  • 4 appels
  • 600 g rode kool fijn gesneden
  • 4 chipolata's (worsten)
  • 8 tal aardappelen
  • boter
  • muskaatnoot
  • peper
  • scheutje azijn
  • 2 soep. suiker
  • snuifje kaneel

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Appels hoedje verwijderen, klokhuis verwijderen en uithollen met een parisiennelepel.
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat ± 10 minuten stoven in de oven.
Aardappelen koken kruiden en pureren.
Worsten even aanbakken in boter, leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat 30 minuten bakken in de oven.
Rode kool met het vruchtvlees van de appel beetgaar aanstoven met toevoeging van suiker, kaneel en azijn.
Vul de appels met een beetje puree vervolgens vullen met rode kool.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Serveer de rest van de aardappelpuree en rode kool apart op tafel.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug