Antwerpse stoverij

  • 4 varkenssautées (of mignonettes)
  • 1 selder
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 aardappel
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 flesje De Koninck Cuvée
  • peper, zout
  • 1 bouillonblokje

Snijd de groenten zeer fijn.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de varkenssautées of de mignonettes hierin mooi bruin.
Neem het vlees als het gaar is uit de pan en leg het in een kookpot.
Bestrooi het vlees met de bloem.
Blus het braadvet met een scheutje De Koninck bier en voeg het vocht bij het vlees in de kookpot samen met de mosterd, de tomatenpuree, de fijngesneden groenten, de kruiden en het bouillonblokje.
Overgiet dit alles met het bier tot alles mooi onder staat, vul desnoods aan met een beetje water.
Laat ± 2 uur op een laag vuurtje sudderen.
Kruid desgewenst nog even bij met peper en zout.

Terug