Zomerse aardappeltaart met scampi

aardappeltaart_scampi (2K)

  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 200 g scampi
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • 1 theel. oregano
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. bloem
  • 1 zakje bladerdeeg
  • 25 g boter
  • peper
  • zout

Warm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en gaar ze 5 minuten afgedekt in een bodempje water in de microgolfoven op 750 W.
Laat ze even afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes (3 mm).
Meng de aardappelplakjes en de scampi met de ricotta, de losgeklopte eieren, de oregano, de cayennepeper en de fijngesnipperde knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Beboter een taartvorm en bestuif met de bloem.
Leg het bladerdeeg erin en doe de aardappelvulling erbovenop.
Verdeel de vulling goed.
Bak de taart 35 minuten in de oven.
Dien meteen op.

Terug