Aardappelpuree met witloof, hesp en candijsuiker

aardappelpuree_witloof (5K)

  • 10 tal aardappelen
  • 3 stronken witloof
  • 4 schijven ambachtelijk hesp
  • 2 koffiel. candijsuiker
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • boter
  • gemalen peper
  • gember
  • muskaatnoot

Kook de aardappelen beetgaar giet af pureer samen met het eike en een beetje boter en goed naar smaak kruiden.
Witloof zeer fijn snijden evenzeer de hesp, bak deze aan in boter samen met de suiker.
Voeg deze mengeling bij de aardappelen en roer alles goed onder elkaar.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter verdeel de puree erin en bestrooi met paneermeel en boter.
Even onder de grill voor een krokant korstje.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug