Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas

aardappelpuree_rode_ajuin (3K)

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • 1 rode ajuin
  • 1 stronk witloof
  • 50 g roquefortkaas
  • 1 soepl. kandijsuiker
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 eike vers van de pers
  • boter
  • olijfolie
  • 2 snoeptomaatjes

Aardappelen beetgaar koken afgieten, kruiden het eike en een scheut olijfolie toevoegen en pureren.
Rode ajuin in schijven snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin even aanstoven in een beetje boter.
Witloof aanstoven in een beetje boter en de suiker toevoegen.
Neem 2 uitsteekvormen smeer in met boter en vul deze met de ajuin vervolgens een laag puree enkele stukjes kaas erboven op.
Dan vullen met witloof en opnieuw puree toevoegen duw nog wat kaas in de puree en leg daarop de tomaatjes.
Zet even onder de grill.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug