Aardappelpuree met hamburger en broccoli

Aardappelpuree met hamburger en broccoli

  • 5 grote, bloemige aardappelen
  • 2 courgettes (of 300 g diepgevroren courgettes)
  • 4 hamburgers
  • 1 broccoli (of 300 g diepgevroren broccoli)
  • 15 cl melk
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar.
Hak de courgettes in blokjes van 1 cm en roerbak ze beetgaar in de wok.
Kruid naar smaak met zout.
Bak de hamburgers in wat olijfolie.
Pureer de aardappelen en voeg de melk toe.
Roer goed en breng op smaak met een snuifje zout, peper en nootmuskaat.
Serveer de puree met de hamburger, de broccoli en de courgetteblokjes.

Tip
Ook lekker met een stukje kip of een saté.

Bron: Vlam

Terug