Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes

Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes

  • 3 aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • ½ ajuin
  • 1 teentje look
  • 150 g hespenblokjes
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • scheutje melk
  • scheutje olijfolie

Aardappelen beetgaar koken en afgieten deze pureren.
Terwijl de aardappelen aan het garen zijn de wortelen in blokjes snijden eveneens de ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze even aan in boter.
Voeg deze bij de puree goed kruiden de tomaat concassé en hespenblokjes toevoegen, spattel alles goed onder elkaar met het scheutje boter en olijfolie.
Serveer zeer warm.

Opmerling
Ham of hesp (algemeen Belgisch-Nederlands) is het gedroogde, gepekelde of gerookte vlees van het dikke deel van de achterbout van een varken.
In Oost-Nederland zegt men vaak ook schink of schenk. In Vlaanderen is het woord voor 'ham' 'hesp' of 'epse'. In Limburg spreekt men van sjónk of sjink.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug