Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

aardappelpannenkoekjes (2K)

  • 6 aardappelen
  • 3 eieren
  • 2 uien
  • 100 g boter
  • 40 g Nazareth Classic kaas
  • peper en zout

De aardappelen schillen en fijnraspen.
De uien pellen, tot moes raspen en mengen met de aardappelen.
De eieren erdoor roeren en het geheel kruiden met peper en zout.
Intussen boter verhitten in een pan.
Een flinke lepel van het mengsel in de pan drukken en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.
Vervolgens de pannenkoeken bestrooien met de kaas en een paar minuten gratineren in de oven.

Tip
De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug