Aardappelomelet met courgette en rozemarijn

aardappelomelet_courgette (5K)

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 12 eieren
  • 1 eetl. olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 flinke tak rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Kook de geschilde aardappelen in ruim gezouten water.
Giet ze af en snijd in schijfjes.
Snijd ook de courgette in schijfjes van ongeveer een halve centimeter.
Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
Klop de eieren los met toevoeging van peper en zout.
Bak vervolgens de courgetteschijfjes in olijfolie.
Schep ze om en voeg de ui in combinatie met de knoflook en fijngehakte rozemarijn toe.
Voeg ook de aardappelen bij de bereiding.
Voeg boter toe, giet de geklutste eieren over de groenten en bak een mooie omelet.

Bron: VLAM

Terug