Aardappelgratin met aubergines en tomaat

aardappelgratin_aubergines (4K)

  • 100 g geraspte kazen (naar keuze)
  • 1 ui
  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 2 eetl. tijm of salie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)

Snijd de aardappelen en de aubergines in schijven van 5 mm.
Bestrooi de aubergines met zeezout, laat 30 minuten rusten, spoel af met water en dep droog.
Hak de ui en de look fijn.
Stoof in olijfolie en voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe.
Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte salie of tijm.
Overgiet met de helft van de tomatensaus.
Herhaal dit en werk af met een laagje kaas.
Gaar gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Bron: VLAM

Terug