Aardappelgerechtje, zoet en pittig gekruid

aardappelgerechtje_gekruid (3K)

voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 150 g kippenblokjes
  • 8 tal half zon gedroogde tomaatjes
  • 1 eike vers van de pers
  • cayenne peperr
  • fleur de sel
  • enkele blaasjes veldsla
  • enkele blaadjes radicio fijn geseden
  • wiitte kool fijn gesneden
  • geraspte wortelen
  • ijsbergsla
  • bladpeterselie
  • grof geraspte Parmigiano Reggiano
  • gemalen tricolore peper

Aardappelen in schil beetgaar koken in licht gezouten water.
Kippenblokjes met zon gedroogde tomaatjes krokant aanbakken kruid deze naar smaak af met de kruiden.
Snij een van de aardappel in de lengte door en hol uit.
Vul deze met de kippenblokjes, tomaatjes en in blokjes gesneden aardappel.
Klop het eike los en giet over de twee stukken aardappel, zet onder de grill en laat het eike stollen.
Maak puree van de andere aardappelen kuid naar smaak af.
Serveer de groenten op bord, puree in kommetje vervolgens de uitgeholde aardappel op de groenten.
Werk af met de kaas, bladpeterselie en tricolore peper.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug