Opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken

voor 2 personen

  • 2 pijlen witloof
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • snuifje kaneel
  • peper
  • fleur de sel
  • een flinke scheut pineau des Charentes
  • boter
  • 6 aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 400 g varkenshaasje
  • 1 teentje look

Voor de groenten: witloof grof snijden.
Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter.
Kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen.
Voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes.
Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe.
Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug