Aardappelen met ribbetjes en honing

aardappelen_ribbetjes_honing (2K)

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 4 ribbetjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 eetl. sojasaus
  • 5 eetl. sjalotjes in vieren gesneden
  • 4 eetl. honing
  • 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de ribbetjes in een ovenschotel.
Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of olijfolie.
Overgiet de ribbetjes met dit mengsel en zet 30 minuten in de oven.
Snijd de aardappelen in grote stukken.
Vermeng de aardappelstukken en uienringen met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes.
Plaats nog ongeveer een uur in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn.
Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het ovenvocht en roer de aardappelen geregeld los.
Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.

Bron: Patapas

Terug