Aardappelen en knolselder in kruidige bouillon met gehaktballetjes

Aardappelen en knolselder in kruidige bouillon met gehaktballetjes

  • 450 g vastkokende aardappelen
  • sap van 2 citroenen
  • 2 rode uien, in blokjes
  • 1 takje citroentijm
  • 4 dl witte wijn
  • ½ knolselder
  • 5 dl water
  • 2 dl olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 eetl. korianderzaad
  • 2 eetl. venkelzaad
  • 1 theel. zeezout
  • zwarte peper
  • 150 g postelein
  • 400 g gemengd gehakt
  • 25 g boter

Was en snijd de aardappelen in dikke plakken.
Snijd de knolselder in blokjes en bewaar in water met een beetje citroensap.
Breng in een grote pan het water met de wijn, citroensap, olijfolie, kruiden en specerijen aan de kook.
Voeg hierbij de aardappelen en knolselder.
Kook gedurende 10 minuten en voeg hierbij de postelein en rode ui.
Dek af en laat nog 10 minuten verder koken.
Kruid het gehakt met peper en zout en rol niet al te grote balletjes.
Bak deze in een beetje boter.
Verdeel de groenten en bouillon over diepe borden en serveer met de balletjes.

Tip
Deze winterse maaltijdsoep is ’s anderendaags nog lekkerder!

Bron: Aardappel

Terug