Aardappelbrochette met gemarineerd rundvlees en zure roomdip

Aardappelbrochette met gemarineerd rundvlees en zure roomdip

  • een 16-tal kleine vastkokende aardappelen
  • 400 g rundvlees
  • 16 kleine tomaten
  • 100 g tomatenketchup
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 10 cl olijfolie
  • 1 limoen
  • 20 cl zure room
  • 20 blaadjes koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • gerookt paprikapoeder
  • tabasco
  • peper
  • zout

Maak de marinade klaar.
Pers de knoflook en rasp de schil van de limoen.
Meng met de azijn, de helft van de olijfolie en de ketchup.
Snijd het vlees in gelijke stukken.
Laat gedurende minstens 12 uur marineren in de koelkast.
Schrob de ongeschilde aardappelen schoon, gaar in licht gezouten water en schil ze.
Prik de aardappelen, vleesblokjes en tomaten op een prikker.
Strijk in met de resterende olie en rooster op de grill.
Kruid naar smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Meng intussen de room met tabasco, korianderblaadjes, limoensap en zout.

Bron: Aardappel

Terug