Aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin

aardappelbolletjes (4K)

voor 2 personen

  • 1 klein pijltje witloof
  • 1 stukje rode ajuin
  • 4 grote aardappelen
  • peper & zoutt
  • muskaatnoot
  • 2 eikes vers van de pers
  • chapelure
  • klontje boter

Aardappelen schillen, wassen en in 6 snijden.
Kook in licht gezouten water gaar en giet af.
Pureer en kruid meng het witloof en ajuin zeer fijn gesneden eronder.
Voeg het klontje boter toe en meng alles onder elkaar.
Maak van de puree bolletjes.
Klop de eikes los in een schaal en rol voorzichtig de bolletjes aardappel erdoor.
Vervolgens door de chapelure rollen.
Bak deze bolletjes goudbruin aan in de friteuze.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug