Aardappel-lasagne apart met groenten en vlees

aardappel-lasagne_groenten (3K)

  • 10 tal aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 koffielepel witte suiker
  • 1 groene paprika
  • 1 dikke ajuin
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 400 g kippenfilets
  • 4 eikes vers van de pers
  • 15 cl room
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • chilipoeder
  • curypoeder
  • gemalen kaas naar believen
  • boter

Kippenfilet in kleine blokjes snijden, deze samen met de spekblokjes gekruid krokant en gaar aanbakken.
Aardappelen in de lengte in schijven snijden en beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten.
Met een dunschiller de wortelen in fijne slierten snijden, deze in een beetje boter evenzeer gekruid met toevoeging van de suiker even aanstoven.
Paprika in dunne reepjes snijden evenzeer kruiden en stoven in een beetje boter.
Ajuin halveren kruiden en aanstoven in boter.
Eikes loskloppen met de room en evenzeer een beetje kruiden.
Neem een cakevorm leg er bakpapier in en begin met de vulling.
De bodem toeleggen met aardappelen even zeer de zijkanten.
Een laagje kip met de spekblokjes erover vervolgens de wortelen een laagje kip en de spekblokjes, een laagje paprika opnieuw de kip met spekblokjes.
Eindig met de ajuin en aardappelen.
Bestrooi rijkelijk met de kaas, als laaste de eimassa toevoegen.
Zet deze rijkelijk gevulde vorm in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak ± 30 minuten tot de eimassa gestold is.
Dit gerecht werd geserveerd met een frisse salade.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug