Sojamelk incuberen
Breng de sojamelk op een temperatuur van 42 - 45°C (door de zelfgemaakt hete sojamelk af te koelen of door de sojamelk uit het pak op te warmen) de cultuur zal alleen goed groeien binnen deze nauwe temperatuursgrenzen.
Als het te koel is zal het niet groeien en als het te warm is zal het afsterven.
Meet de temperatuur met een thermometer.
Doe er vier eetlepels starter bij en meng goed met een steriele lepel.
Doe de yoghurt in een yoghurtmachine en volg de instructies voor met maken van gewone zuivelyoghurt.
Als u geen yoghurtmachine hebt kunt u het in de oven zetten bij een temperatuur van 42 - 45 °C.
Na ongeveer 5 – 6 uur, als de yoghurt vaster wordt, moet de yoghurt afgekoeld worden.
De soja yoghurt dikker maken
U zult opmerken dat zelfgemaakte yoghurt iets lopender is dan gewone yoghurt.
Om de consistentie te verbeteren kan u een eetlepel agarpoeder toevoegen.
U moet dit oplossen in 5 cl water en bij de sojamelk doen als ze begint te koken.
U kunt ook maïszetmeel of arrowroot gebruiken als dikmaker.
Doe 2 theelepels zetmeel in 3 cl koud water en voeg dit al roerende bij de sojamelk terwijl ze kookt.