Witlooftatin met kaas

witlooftatin (2K)

  • 1 portie bakklaar kruimeldeeg
  • 4 kleine struikjes witloof
  • 100 g geitenkaas
  • 2 eetl. vloeibare karamel
  • 2 eetl. passievruchtencoulis
  • 1 theel. fijne suiker
  • boter
  • 2 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • peper
  • zout

Maak de witloofblaadjes los.
Stoof ze 5 minuten aan in een nootje boter.
Doe er de suiker en de passievruchtencoulis bij.
Kruid met peper en zout.
Laat ze nog 5 tot 10 minuten zacht stoven en dan een beetje uitlekken.
Snij het deeg op maat van de bakvormpjes.
Bestrijk de bodem van de vormen met de karamel.
Verdeel er dan de witloofblaadjes over.
Verkruimel er de geitenkaas over.
Dek ze af met kruimeldeeg.
Druk de rand van de deegplakken goed naar binnen, tegen de wanden van de vormpjes aan.
Bak ze 15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Laat ze wat afkoelen in de vorm.
Ontvorm ze op de borden (met het witloof naar boven).
Werk af met pijnboompitten.
Serveer warm of lauw.

Opmerking
Is lekker bij een feestmaal met een stukje wild.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug