Gestoofd witloof met appeltjes

Gestoofd witloof met appeltjes

  • de blaadjes van 3 witloofstronken + de rest fijnsnijden
  • 3 appels geschild en in blokjes gesneden
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 100 g panko (broodkruim)

Kook de witloofblaadjes zeer kort in kokend water.
Verfris ze in ijswater en dep ze droog tussen een handdoek.
Stoof het gesneden witloof samen met ui, look en appels in schuimende boter.
Leg de blaadjes mooi naast elkaar (4 x evenveel blaadjes).
Doe een deel van de mengeling op de blaadjes, bedek de schuitjes opnieuw met witloofblaadjes en doe alsof je een witloofkrop vormt.

Bereidingstip
Zijn je kinderen nog niet vertrouwd met witloof? Dan is dit bitterzoete bijgerecht de ideale kennismaking!

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug