Witloof op z'n Vlaams

  • 1 kg witloof
  • 50 g boter in plakjes
  • ½ uitgeperste citroen
  • zout
  • peper
  • (suiker)

Maak het witloof schoon en verwijder met een puntig mesje de harde kern.
Verdeel de boter over de bodem van de pan.
Leg de struikjes witloof naast elkaar in de pan, bestrooi ze met zout & peper en voeg het citroensap en 1 dl water toe.
Vet een stuk aluminiumfolie met boter in en leg het folie met de beboterde zijde naar onder op het witloof.
Zet ter verzwaring schoteltjes op het folie.
Breng aan de kook brengen en stoof het witloof op zacht vuur 30 - 40 minuten.
Verwijder het folie.
(Voeg, als het witloof te bitter smaakt, een beetje suiker toe).
Laat het overgebleven vocht zachtjes verdampen en laat het witloof lichtbruin worden.
Keer het halverwege.

Terug