Vlaamse witlofsalade met in honing gemarineerde tofu

  • 125 g SoFine Tofu Original naturel
  • 4 eetl. vloeibare honing
  • 4 kleine stronkjes witlof
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 50 g pecannoten
    • dressing
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. mosterd
  • 1 lepel witte wijnazijn
  • 2 eetl. (arachide)olie
  • zout & peper

Giet het vocht van tofu en dep deze droog met keukenpapier.
Snijd de tofu in kleine blokjes.
Meng de honing door de tofut en laat de honing 30 minuten in de koelkast intrekken.
Meng de ingrediënten van de dressing.
Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle ringetjes.
Snijd de ui doormidden en snijd deze in halve ringetjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in blokjes.
Doe de witlof, de ui en de appel in een schaal en schep er de dressing door.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep vlak voor serveren de tofu en de pecannoten door de salade.

Bron: SoFine

Terug