Vlaamse friet

  • 1,5 voor het maken van frites geschikte aardappelen
  • (zee)zout
  • frituurolie

Schil de aardappelen en snijd ze in lange, 1 cm dikke staafjes.
Spoel ze onder koud stromend water af en bewaar ze tot gebruik onder water.
Giet de aardappelstaafjes af en dep ze in een schone theedoek goed droog.
Bekleed een vergiet of bakplaat dik met keukenpapier.
Verhit de frituurolie tot 160 °C en bak de aardappelstaafjes in 3 - 4 gedeelten voor: frituur ze in ± 5 minuten bleekgeel en gaar.
Laat ze op keukenpapier uitlekken/
Verhit de frituurolie tot 180 °C en frituur de voorgebakken frieten in 3 - 4 gedeelten in ± 5 minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze licht met (zee)zout en schud ze om.
Serveer ze met mayonaise.

Terug