Tofu

Tofu

voor 400 gram tofu

  • 2 l sojamelk
  • 2 theel. calciumsulfaat (of een ander coaguleermiddel)

Sojamelk koken
Giet 2 l sojamelk in een pot en laat zachtjes koken gedurende 5 tot 10 minuten.
Koel af tot 70 °C.

Coaguleermiddel voorbereiden
Los 2 theelepels natuurlijke calciumsulfaat op in een tas warm water.
Minder coagulant geeft zachtere tofu, meer coagulant geeft stevigere tofu.

Stremmen van de sojamelk
Giet de voorbereidde coagulant oplossing traag in de hete sojamelk terwijl je de sojamelk zachtjes roert.
Als er nog niet-gestremde sojamelk overblijft, moet je nog een beetje extra coagulant oplossing maken en bijvoegen.

Tofu vormen
Eens al de sojamelk is gescheiden in kleine witte brokjes tofu en een amberkleurige vloeistof moet je de deegachtige massa in een vorm doen die bekleed is met een neteldoek of een kaasdoek.
Elke plastieken vorm met kleine gaatjes kan hiervoor gebruikt worden.
Vouw de doek toe en plaats er iets zwaars op om het water zo goed mogelijk uit de tofu te persen.
Doe dit ongeveer gedurende 20 minuten.
De blok tofu moet bewaard worden onder water in de koelkast.
Ververs dagelijks het weekwater.
Verse tofu kan zo je een week bewaren in de koelkast.

Bron: Soya.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug