Tapenade met verse artisjokken

tapenade_artisjokken (1K)

  • 2 artisjokken
  • 100 g groene olijven
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g Mahon (kaas uit Menorca)
  • 1 gepofte paprika
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 theel. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie

Kook de artisjokken ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte) in water met een scheutje citroensap.
Haal de blaadjes eraf tot je aan het 'hooi' komt.
erwijder dit met een lepel.
Pureer de artisjokharten grof met de rest van de ingrediënten, in de vijzel of de keukenrobot.
Voeg als laatste de olijfolie toe tot je de gewenste smeuïgheid bereikt.

Opmerking
Lekker bij risotto of pasta. De mooie blaadjes hoeft u zelfs niet weg te gooien. Serveer ze als aperitiefhapje, met de tapenade als dipsaus.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug