Soufflé van aardappelen en champignons

souffle_aardappelen (5K)

  • 2 grote pureeaardappelen (300 g)
  • ½ l melk
  • 70 g aardappelzetmeel
  • 2 eieren + 2 eiwitten
  • 100 g champignons
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 7).
Beboter 4 vormpjes.
Was de champignons en snijd ze in dunne plakjes.
Bak ze aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen.
Doe ze in een kookpan en voeg de melk toe.
Laat 20 minuten koken.
Voeg de champignons toe en mix tot een soep.
Bind het geheel met het aardappelzetmeel.
Laat afkoelen.
Voeg dan 2 eigelen toe.
Klop 2 eiwitten op en roer ze voorzichtig onder het mengsel.
Verdeel alles over de 4 vormpjes en zet ze 8 tot 10 minuten in de oven op 200 °C.
Dien onmiddellijk op.

Bron: Patapas

Terug