Gestoofde groenten met een pittige smaak

groenten_pittige_smaak (3K)

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr champignons
  • 2 wortelen
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes look
  • 2 soepl. curryketchup
  • 1 mespuntje pilipili
  • currypoeder
  • mosterdzaad
  • marjolein
  • 10 cl witte porto
  • een scheutje olijfolie
  • een beetje goede boter

Paprika's ontdoen van pitjes snijd deze grof.
Champignons in vier snijden.
Wortelen in de lengte doorsnijden en in ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten beetgaar gekruid aan in olijfolie samen met de curry ketchup.
Als laatste de porto toevoegen laat nog even stoven.
Voor het opdienen de boter eronder mengen.
Indien nodig een beetje bijbinden.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug