Groene rijstsalade

  • 2 koppen volle rijst
  • 200 g broccoli
  • 150 g warmoesbladeren
  • 4 pijpuitjes
  • ca. 150 g manouri (witte schapenkaas)
  • 1 eetl. olijolie
  • vinaigrette
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • kruidenzout

Kook de rijst gaar.
Stoom de broccoli.
Gebruik van de warmoes enkel de bladeren.
Gooi de stelen niet weg, maar gebruik ze in een ander gerecht.
Snipper de pijpui.
Verhit de olijfolie.
Fruit de pijpui.
Voeg na 1 minuut de warmoes toe.
Voeg een bodempje water toe en laat zachtjes stoven, ca. 4 minuten.
Laat de warmoes uitlekken en hak hem fijn.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Meng peterselie, warmoes, broccoliroosjes en rijst.
Roer de vinaigrette erdoor.
Kruid bij, indien nodig.
Serveer lauw of koud en verbrokkel de kaas over de salade.

Bron: de "Bijzondere groentegids" van VELT
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug