Gehaktballetjes met Luikse stroop

gehaktballetjes_luikse_stroop (3K)

  • ½ kg gehakt
  • 3 eetl. Luikse siroop
  • 1 ui
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 40 cl water

Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een mandarijn en bak ze rondom even in de pan, haal de balletjes uit de pan.
Stoof de ui aan in de pan.
Voeg de balletjes terug bij de ui.
Los het bouillonblokje op in warm water.
Voeg de Luikse siroop toe.
Doe het stroopmengsel bij de balletjes en roer voorzichtig om.
Laat 30 minuten stoven, zonder deksel op de pan.
Zo verkrijg je een stroperige saus.

Opmerking
Dit gerecht is lekker met gestoofd witloof en aardappelpuree.
De kinderen zijn er gek op, omdat je dan de bitterheid van het witloof weg werkt.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug