Frikadellen

  • 500 g gehakt naar keuze
  • 1 ui, een paar keer doorgesneden
  • 1 broodje (bolletje) van de vorige dag
  • 1 ei
  • ½ theel. zout
  • peper naar smaak
  • 1 theel. mosterd
  • 1½ eetl. tomatenketchup
  • ½ theel. paprikapoeder, mild
  • ½ bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • olie om in te bakken

theelepel = ½ cl
eetlepel = 1½ cl

Week het broodje in water en knijp het goed uit.
Doe in de kom van de keukenmachine:
1 lepel olie, het ei, mosterd, ketchup, ui, peterselie, paprikapoeder, broodje, zout & peper, pureer alles.
Voeg het mengsel toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar (of zet de deegkom op de keukenmachine en meng het gehakt daarin).
Vorm van het gehakt enigszins afgeplatte ballen van de gewenste grootte, verhit olie in een braadpan en bak daarin de frikadellen rondom bruin en gaar.

Terug