Frietkroketten met bieslookmayonaise

frietkroketten (2K)

  • 8 grote frietaardappelen
  • 150 g broodkruimels
  • 150 g fijn, geraspte Parmezaankazen
  • ¼ bussel bieslook
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 8 eetl. mayonaise
  • zeezout
  • peper
  • frituurolie

Schil en was de aardappelen.
Snijd ze in dikke frieten en laat ze gedurende 5 à 6 minuten koken, in water met wat zout.
Meng de broodkruimels en de kaas goed door elkaar.
Paneer de aardappelfrieten eerst in de bloem, dan in de losgeroerde eieren en tenslotte in het kaasmengsel.
Frituur de aardappelfrieten goudgeel aan 180 °C.
Haal de frieten uit het vet en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Bestrooi ze met peper en zout.
Meng de mayonaise met de fijngehakte bieslook en serveer deze bij de frieten.

Tip
Deze frietkroketjes smaken ook heerlijk bij een lekker stukje rundsvlees.

Bron: Patapas

Terug