Dracula-vingers

Dracula-vingers

  • 4 stronkjes witloof (niet te groot)
  • 4 koffiel. zout
  • 50 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 cl koud water
  • 2 koffiel. lichte sojasaus
  • zoetzure saus (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
  • geraspte worteltjes

Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water met boter en snijd nadien in de lengte.
Trek de uiteinden van de witloofblaadjes voorzichtig uit elkaar zodat het de vorm van een waaier aanneemt.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Meng het zelfrijzend bakmeel met koud water en sojasaus.
Haal de witloofwaaiertjes voorzichtig door het mengsel.
Frituur op 180 °C.
Leg de witloofbeignets op een bedje van geraspte worteltjes.
Dien op met zoetzure saus.

Bron: VLAM - Witloof Van Bij Ons

Terug