Doperwtjes en raapjes met basilicum

  • 1 kg niet gedopte erwtjes (of 350 g gedopte erwtjes)
  • 500 g jonge raapjes
  • 6 jonge uitjes
  • 75 g boter
  • zout
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • peper
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 1 tak basilicum

Dop de erwtjes.
Schil de raapjes en snijd ze in julienne.
Pel de uitjes en laat ze in de warme vetstof langzaam zacht worden.
Voeg er de doperwtjes en de raapjes bij, leng aan met 1 dl wateren kruid naar smaak.
Bestrooi met de suiker, voeg het kruidentuiltje toe, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes koken.
Ga het vloeistofpeil na en giet er zo nodig water bij.
Was de basilicumblaadjes, snijd ze fijn en voeg ze aan het einde van de kooktijd bij de groenten.
Serveer dit gerecht bij geroosterd vlees, bijvoorbeeld bij lamskoteletten.

Terug